Setmanari d'informació local - 138 anys

Emoció i compromís en un homenatge massiu a Macià Manera

12065

Impressionant i massiu homenatge a Macià Manera. Prop de 2.000 persones participaren als actes d'aquest dissabte passat a Montuïri per recordar la figura del lluitador independentista Macià Manera.

Els xeremiers Pep Toni Rúbio, Pau i Candid obriren amb el so de la xeremia un acte conduit per Maria Bauçà i Miquel Gelabert. Els glosadors Macià Noto, Maribel Servera i Mateu Matas feren diverses intervencions puntuals, Pau Alabajos posà l'accent valencià en la part musical, arribat també des de València, en nom d'ERC, parlà Agustí Cerdà Biel Majoral interpretà 'Jo soc català' de Pere Capellà, Marcel Pich hi posà la veu jove. Diversos vídeos amb Macià Manera explicant capítols de la seva vida s'anaren combinant amb més actuacions musicals com la de Titot i David Rosell, Pere Figueras, Vers Endins, Al Mayurqa i Toni Nicolau, i intervencions de caire més polític i reivindicatiu, com el de la diputada de la CUP, Anna Gabriel o més de caire personal, com el de Xesc Manera, Joan Collet o els nebots den Macià.

L'apoteosi final de la primera part de l'homenatge la posaren Biel Majoral i Al Mayurqa, acompanyats dels glosadors, amb una impactant versió de 'sa Porrassa'. Encara hi hagué temps perquè Pet Toni Rúbio posàs la pell de gallina als participants amb una solemne interpretació de 'La Muixeranga'.

Passada ja la mitja nit, i amb un públic molt més jove, que, a poc a poc havia anat prenent el relleu de la gent major, començava la segona part de l'homenatge, amb un concert liderat per uns Brams que feren un repàs per totes les seves èpoques musicals que delecà un públic entregat des de la primera cançó. Prèviament havien tocat Destroyers i la jove banda felanitxera, Fonoi que sorprengué positivament bona part del públic amb el seu roc contundent i sense concessions.

Tancà el concert, passades les cinc de la matinada, el conjunt Indigests.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.