Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort inicia l’expedient per expropiar el bloc VIII del Camp Redó

12131

L'Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne durà aquest dimecres a la Junta de Govern l'inici de l'expedient per dur a terme el projecte d'expropiació del bloc VIII del Camp Redó. S'ha pressupostat una partida de 629.944 euros que prové, d'una banda, de fons de la Llei de Capitalitat (488.000 euros), i per un altre, de pressupost de la regidoria (141.944 euros). La previsió és que la demolició de l'edifici es dugui a terme el 2018 amb l'objectiu d'esponjar el barri, segons informa l'Ajuntament. El regidor d'Urbanisme, José Hila, ha afirmat que amb aquesta actuació el que es vol és «recuperar el barri». «El Camp Redó és una aposta ferma d'aquest equip de govern després d'anys sense cap tipus d'actuació», ha assegurat, al mateix temps que ha indicat que l'expropiació «no és una actuació aïllada, sinó que fa part d'un pla d'acció».

El regidor ha recordat el projecte de reforma dels 19 habitatges municipals que la regidoria té el barri, de les quals 12 ja s'han recuperat mentre que les obres de les 7 restants es troben en procés de licitació. Una altra de les línies que s'està treballant des d'Urbanisme és «oferir ajuda als propietaris perquè constitueixin comunitats de veïnats», una feina «molt important» per aconseguir millorar el barri. Per al 2018, «farem feina per comprar habitatges», a més de treballar amb l’Ibavi per arribar a un acord perquè els habitatges que tenen allà siguin gestionats per l'Ajuntament. «D'aquesta manera, els veïnats tendrien un únic interlocutor», ha dit Hila.

Bloc VIII

El bloc VIII està integrat per 32 habitatges, 12 de titularitat pública i 20 de propietaris particulars. Dels 12 habitatges públics, 7 són del Patronat Municipal d'Habitatge Riba i 5, de l'Ibavi. Aquestes 12, més una d'un particular, estaven tapiats. Les 19 restants sí que estan ocupades pels seus propietaris o per inquilins. Amb aquestes famílies, els tècnics del patronat han estat fent entrevistes per conèixer la seva situació econòmica, la seva estructura familiar i les seves preferències de cara a continuar vivint al barri.

Ara, «una vegada iniciat l'expedient d'expropiació, es podran concretar les solucions per a cadascuna de les famílies», ha explicat el director general d'Habitatge, Francisco Cifuentes. Una solució que «pot passar per obtenir un lloguer socia, segons Cifuentes. El preu just que s'ha marcat per als habitatges dels 25.000 als 35.000 euros, depenent de la superfície que tenguin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.