Setmanari d'informació local - 138 anys

EMAYA incorpora una trentena de vehicles de recollida de residus

12141

L’Ajuntament de Palma ha invertit 4 milions d’euros en comprar 31 nous vehicles de recollida de residus, amb els quals, es pretén reforçar i renovar una flota que, en alguns casos, supera els 20 anys de vida.

El batle de Palma, Antoni Noguera, i la presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, varen presentar el dimarts 25 de juliol els 15 camions de recollida lateral, quatre de recollida posterior, deu unitats de vehicles polivalents i dos petits camions de recollida d’estris. D’aquests vehicles, deu ja han passat tots els tràmits de recepció i matriculació, alguns ja han entrat en servei i d’altres estan en disposició d’incorporar-se als equips de treball.

La incorporació d’aquests vehicles ha suposat diversos avantatges operatius i ambientals. El sistema de recollida lateral és més eficient que els sistemes de grua i el posterior. Té més capacitat, per tant, permet reduir el nombre de rutes de recollida, que suposa un estalvi.

El sistema lateral representa una reducció del 34,6 % en costs de personal respecte de la càrrega posterior i per tant permet destinar recursos humans a altres tasques de neteja i recollida. Aquests nous vehicles disposen de tecnologies avançades per l’operari de la cabina.

També des del punt de vista ambiental s’aporten diferents beneficis. Els camions funcionen amb GNC (gas natural comprimit) el que suposa una important reducció d’emissions contaminants en relació al dièsel. A més, es reduiran els renous i vibracions, provocant així menys molèsties a la ciutadania.

Es pot consultar tota la informació al web de l’Ajuntament de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.