Setmanari d'informació local - 138 anys

Calvià acull l'exposició 'Calvià ahir' del fotoperiodista Joan Llompart

12147

S'ha presentat a l'Ajuntament de Calvià, coincidint amb la festivitat del patró del municipi, Sant Jaume, el primer número de la 'Col·lecció Calvià, Fotografia de Premsa', que arrenca amb un recull d'imatges del fotoperiodista Joan Llompart Torrelló.

Les imatges recorren el territori i la història del municipi amb fotografies captades per Torrelló al llarg de la seva vida professional. Amb la presentació del llibre s'ha inaugurat l'exposició que mostra un bon recull de les imatges que il·lustren la publicació, i que romandrà a la Sala d'Exposicions de l'edifici consistorial fins al dia 13 d'octubre.

A l'acte d'inauguració i presentació, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha destacat la importància d'unes imatges que són testimoni de la història de Calvià fetes amb la mirada d'un dels fotoperiodistes degans de les Illes Balears. El Batle ha dedicat un afectuós record a la periodista i escriptora Joana Maria de Roque, molt vinculada a Calvià i a l'Ajuntament on hi treballava, va fundar la ràdio municipal i va ser la coordinadora de la revista 'Entorn'. També s'ha recordat la fotoperiodista de l'agència EFE Montse Díez.

La 'Col·lecció Calvià, Fotografia de Premsa' vol donar valor a la importància que té el fotoperiodisme en la memòria dels pobles, esdevenint en un preuat testimoni dels diferents moments de la seva història política, social, cultural i de successos. La publicació arrenca amb imatges en blanc i negre del fotoperiodista Joan Llompart Torrelló que va exercir la seva tasca professional al llarg de 40 anys al Diario de Mallorca, i que conserva un important arxiu, una petita part del qual apareix en el llibre que el propi autor ha titulat 'Calvià ahir'. Es tracta d'una recopilació d'imatges d'un important valor per la història del municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.