Setmanari d'informació local - 138 anys

36.000 euros per als Premis Consell de Mallorca a la Innovació Social 2017

12153

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, i el vicepresident, Javier de Juan, han presentat aquest dimecres les modificacions que s’han introduït en la nova convocatòria dels Premis Consell de Mallorca a Innovació Social 2017, els quals s’aprovaran aquest dijous al ple de la institució.

Segons han apuntat, l'objectiu d'aquests canvis és el de millorar uns guardons que pretenen reconèixer la tasca i els projectes que fomentin els processos d'apoderament de la ciutadania per a la construcció d'una societat més justa i inclusiva a Mallorca.

En aquest sentit, la consellera Margalida Puigserver ha destacat que «a través d’aquests guardons, els quals compten amb 4 categories, una d’elles de nova creació, i una dotació econòmica de 36.000 euros, des del Consell de Mallorca volem impulsar els projectes que es posen en funcionament des de les entitats i col·lectius del tercer sector de l’illa de Mallorca».

Per la seva part, el vicepresident de la institució, Javier de Juan, ha presentat les novetats i les categories dels premis d'enguany, els quals s'han redistribuït de la següent manera:

- Premis d'Innovació Social: S'augmenta en mil euros cada un dels tres premis que s'atorgaran en aquesta categoria, passant així de 9.000 euros a 10.000 euros per al guanyador, i de 6.000 euros a 7.000 euros els altres dos projectes premiats.  En aquesta categoria hi tenen cabuda tots els projectes d'actuacions realitzades durant l'any anterior que siguin exemplars per la seva coherència i el seu impacte en els drets socials, la qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats, independentment de si es tracta d'actuacions municipals, insulars o de cooperació internacional desenvolupades des de l’illa de Mallorca.

- Premi Pere Mascaró als estudis i investigacions socials: Es tracta d'una nova categoria que cerca premiar un estudi, investigació o publicació que promogui l'eficiència, l'agilitat i la sostenibilitat del sistema dels serveis socials. En aquest cas, el guanyador rebrà 7.000 euros.

- Premi a la millor campanya de sensibilització: Es premiarà una publicació, programa, acció ciutadana, xarxa social, campanya d'informació, sensibilització o formació, pàgina web o altres mitjans que hagin aconseguit resultats d'impacte social transmetent una imatge positiva dels drets socials i de la participació ciutadana per tal d’afrontar les necessitats i els reptes socials. El premi en aquesta categoria és de 5.000 euros.

- Reconeixement a la trajectòria d'una entitat del tercer sector, amb una trajectòria mínima de 15 anys dins els serveis socials de Mallorca, per a la seva contribució a la transformació social cap a una societat més justa i inclusiva, i reconeixement a la trajectòria d'una persona que s'hagi erigit en exemple per a la igualtat d'oportunitats i drets socials. Els dos reconeixements els decidirà el Consell Assessor de l'IMAS i no tendran dotació econòmica.

Igualment, s'incorporaran nous membres al jurat, el qual, no obstant això, continua format per representants dels diferents estaments de l'àmbit dels serveis socials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.