Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell insta el Ministeri espanyol a l'ampliació geogràfica del Parc Nacional de Cabrera

12197

El Consell ha demanat aquest dijous al ministeri espanyol de Medi Ambient l'ampliació dels límits geogràfics del Parc Nacional de Cabrera, una proposta que pretén protegir els hàbitats essencials i la seva recuperació, ja que, han indicat, «es troben deteriorats a causa de les tècniques pesqueres com la d'arrossegament».

Segons el Consell, després de l'estudi bionòmic de Cabrera del 2007 duit a terme per Oceana a petició del Govern, es localitzaren en l'àmbit marí del parc, fora dels seus límits, espècies i organismes d'importància ecològica que figuren en diverses normes relacionades amb la conservació de la naturalesa i la sostenibilitat dels recursos pesquers.

La consellera Aurora Ribot, amb el suport, per unanimitat en el Ple per defensar el parc, ha destacat que «s'han detectat espècies que no estan representades a les xarxes de proteccions d'espais marins d'àmbit nacional, autonòmic i regional»; una sèrie d'espècies que organitzacions internacionals com la Unió Internacional per la Conservació de la Naturalesa (UICN) han aconsellat protegir. Així, ha indicat que una de les raons de més pes per dur a terme l'ampliació és «la presència de nous sistemes naturals marins de la llista de 13 que s'han de presentar a la xarxa de parcs nacionals».

Entre les espècies naturals marines, Ribot ha destacat algunes com els bancs de corals profunds, fons de Maërl, grans peixos migratoris o cetacis, entre altres. Ribot ha remarcat que el Govern, juntament amb l'Ajuntament de Palma, va sol·licitar l'ampliació dels límits geogràfics del parc al ministeri espanyol d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient durant el 2015, una sol·licitud que, «segueix en mans del ministeri espanyol».

D'aquesta manera, ha subratllat que l'ampliació de la reserva és «important i necessària» i que el consens en la necessitat d'ampliar la reserva no és només de «l'àmplia majoria de la societat, sinó també dels partits polítics amb representació al congrés i al senat, des d'on han retirat la petició».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.