Setmanari d'informació local - 138 anys

Un grup ultradretà detengut per impedir rescats d’immigrants

12217

Un grup d’extrema dreta que es dedicava a impedir els rescats d’immigrants al Mediterrani ha estat deportat del nord de Xipre acusat de tràfic de persones. En el vaixell, hi han trobat 21 immigrants, la majoria provinents de Sri Lanka. El grup C-Star, format per vuit tripulants i el capità, ha estat detengut per les autoritats turco-xipriotes al port de Famagusta. Els han deixat anar per manca de proves. No obstant això, el propietari del vaixell ha estat traslladat al sud de l’illa per a tornar-li a prendre declaració. Els refugiats trobats al vaixell, en canvi, han pogut continuar el viatge.

Alguns dels refugiats han dit que havien arribat a pagar 10.000 euros perquè els portessin a Itàlia, i cinc d’ells expliquen que han demanat asil al país europeu. Els quinze restants han tornat cap a Àsia.

La detenció i deportació dels membres de C-Star contrasta amb la intenció per la qual es va crear Defend Europe, grup del qual depèn C-Star. Aquesta organització xenòfoba va néixer amb la finalitat explícita d’aturar les ONG i organitzacions humanitàries que, segons el seu parer, «trafiquen amb centenars de milers d’immigrants il·legals a Europa i fan perillar la seguretat i el futur del continent». Defend Europe considera que les organitzacions humanitàries que rescaten refugiats al Mediterrani són «responsables de l’ofegament de milers de persones». El grup ultradretà denuncia que les ONG recullen donacions per a traficar amb persones i que són part d’una xarxa internacional de tràfic de persones i del «negoci dels immigrants».

Pots consultar la noticia completa a Vilaweb.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.