Setmanari d'informació local - 138 anys

Inca entrega els Premis Literaris Pare Colom 2017

12275

El Claustre de Sant Domingo ha estat, un any més, l’escenari de l’entrega dels Premis Pare Colom de narrativa, poesia i teatre. L’acte ha comptat amb la presència del batle Virgilio Moreno, el tinent de batle de Cultura Antoni Rodríguez, la consellera de Cultura, Participació i Esports Francesca Tur, i l’editor Lleonard Muntaner, entre d’altres personalitats.

Així, el premi de teatre ha estat pel periodista i dramaturg eivissenc Vicent Tur, per l’obra 'L’inquilí'. El guanyador de poesia ha estat el poeta vigatà Ferra Garcia, amb el recull 'Com mosques matar els records'. En l’apartat de narrativa ha resultat guanyadora la traductora i escriptora cardedeuenca Núria Busquet, amb el recull de contes 'Partícules del nucli'. Atesa la qualitat de l’obra finalista en aquesta darrera categoria, 'El crim' de Miquel Sbert, l’editor dels Premis també publicarà el text.

En el marc de la cerimònia s’ha duit a terme la representació de 'Lovely', espectacle teatral basat en el poemari homònim d’Antònia Vicens; la lectura dramatitzada de poesia (obra guanyadora dels Premis 2016: 'Big bang Llàtzer', d'Esteve Plantada), a càrrec de Bernat Català; i la representació teatral d’un fragment de l’obra guanyadora dels Premis 2016: 'Cendres. Cartografia de l'exili', de Joan Tomàs Martínez Grimalt), a càrrec de la companyia La Polar.

Cal subratllar que l’edició 2017 dels Premis Pare Colom ha tengut la següent participació:

  • narrativa: 29 obres
  • poesia: 62 obres
  • teatre: 16 obres

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.