Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB demana la retirada de les llicències a les galeres que no paguin les sancions

12547

Esquerra Unida de les Illes Balears demana a Cort que prengui mesures dràstiques contra els conductors de galeres de cavalls que no paguen les sancions tot i cometre infraccions diàriament. Des de l'Àrea animalista d'EUIB denuncien que el col·lectiu de conductors de les galeres de Palma infringeixen cada dia l'actual i antiquada ordenança sobre el transport a cavall en galeres.

«Admetre més passatgers del nombre estipulat en el reglament; portar passatgers en la part davantera del carruatge, inclús menors; incomplir les normes de circulació; circular per la via de Cintura; aparcar a zones no autoritzades o deixar els cavalls sense conductor són algunes de les infraccions que porten a terme pràcticament cada dia els conductors de galeres, i que són denunciats pels ciutadans de Palma», expliquen des d'EUIB.

El Coordinador de l'Àrea animalista d'EUIB lamenta que es continuï explotant els cavalls i que aquests tenguin unes condicions lamentables durant tot el dia. «Cavalls al sol quan estam en alerta taronja i suportant temperatures de fins a 39 °C, cavalls desnodrits». Amengual lamenta que des de l'Ajuntament «es giri l'esquena als animals» i no apliquin mesures perquè els cavalls no continuïn explotats i s'opti per substituir-los per vehicles elèctrics d'època com es va prometre en campanya electoral.

Amengual desmenteix les declaracions dels conductors de les galeres, en les quals afirmaven que els cavalls estan en perfectes condicions i que ells només cerquen el seu benestar. «Basta amb revisar un poc l'hemeroteca per saber que els cavalls no estan ben atesos, ni durant la seva jornada de treball ni a les seves zones de descans, que són absolutament lamentables», declara Amengual.

«Cada dia ens arriben desenes de fotos de les infraccions i del mal estat dels cavalls, però des de Cort no es fa res. Cada any s'ha de lamentar la mort d'algun dels cavalls per culpa de la seva explotació, accidents o greus imprudències. Seguim reclamant el canvi dels animals per vehicles elèctrics d'època i acabar amb l'explotació animal i no perjudicar el col·lectiu de les galeres», ha afegit Amengual

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.