Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern mostra la seva decepció amb Rajoy

12559

El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha mostrat el dimarts 8 d’agost la seva decepció davant «els no anuncis» que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va fer a Palma i li ha demanat que «més enllà de les paraules a favor del turisme», volen «fets».

A la roda de premsa ha reivindicat que la «sobirania fiscal», concretada en el finançament autonòmic i el Règim Especial de les Balears (REB), «les inversions estatutàries a zones turístiques madures», la cogestió aeroportuària i la derogació de la reforma laboral perquè, segons considera, «permet la precarietat i la temporalitat» en el turisme.

Barceló ha censurat les «qualificacions més o menys afortunades» de Rajoy contra Arran per les seves protestes contra el turisme de masses i ha assenyalat que aquestes «no ajuden» i que «formen part del discurs polític del partit de Rajoy». En aquest sentit, ha dit que les Balears aspiren a «un model econòmic diversificat» perquè l’actual «està molt desequilibrat». 

Respecte a la cogestió aeroportuària, Barceló ha lamentat que la descartàs «una vegada més», ja que la considera «fonamental». «El model centralitzat espanyol és un cas únic en Europa, Canadà o Estats Units» ha remarcat.

Sobre el finançament de zones madures, ha criticat que «no hagin arribat els 63 milions d’euros compromesos» i que dels 20 que sí que ho han fet, «ara reclamen 14 perquè Delgado no va ser capaç d’invertir».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.