Setmanari d'informació local - 138 anys

La campanya «No i punt!» agafa força a l'estiu

12759

A poc a poc, molts pobles de Mallorca s’han adherit a la campanya «No i punt!» de la Direcció d’Igualtat del Consell. Persones voluntàries i membres dels ajuntaments i de la policia d’Alaró i Porreres varen participar, fa uns quants dies, als tallers de formació sobre com s’ha d’actuar en el cas d’una agressió sexista o d’una possible denúncia. Es converteixen, així, durant les festes, en agents de prevenció d’agressions sexistes i sexuals. En aquest cas, la formació l’han feta les agents d’Igualtat dels espais de dones d’Inca i de Manacor.

Aquest dilluns a Alaró el punt d’informació per a unes festes lliures de violència masclista serà a la plaça de la vila durant la revetla jove programada dins les festes patronals de Sant Roc. L’associació 'Dones en dansa', juntament amb la regidoria de Cultura, Igualtat i Cooperació, la policia i protecció civil també varen assistir a la formació en què es va treballar sobre el protocol d’actuació i quines accions preventives es poden dur a terme perquè tothom pugui gaudir d’unes festes lliures de masclisme.

A Porreres, també s’hi podrà trobar una taula a la Festa del Rock programada per les festes patronals de Sant Roc. Membres de l’Ajuntament, de la policia, de protecció civil i d’associacions de pares i mares d’alumnes, varen participar prèviament en la formació.

Com a novetat, a partir d’aquesta setmana, els ajuntaments adherits que ho sol·licitin poden oferir un taller gratuït d’autodefensa feminista WEN-DO per a les al·lotes i dones que s’hi vulguin apuntar, segons informa el Consell. Aquest mateix dimecres es durà a terme el primer taller a Montuïri i, després, se’n faran a Sant Joan, Sencelles i Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.