Setmanari d'informació local - 138 anys

Oberta una convocatòria de 2,1 milions d'euros per a projectes de cooperació al desenvolupament

12777

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha obert la convocatòria de subvencions per executar projectes de cooperació per al desenvolupament per a l’any 2017. L’import d’aquesta convocatòria és de 2.188.000 euros, 328.000 euros més que l’any passat. Això suposa un increment del 17 % respecte de l’anterior convocatòria d’ajudes a projectes que duen a terme els agents de cooperació de les Illes Balears.

Els beneficiaris de la convocatòria, que es va publicar el passat 29 de juliol, són entitats jurídiques sense ànim de lucre radicades a les Illes Balears que duguin a terme activitats en matèria de cooperació al desenvolupament i la solidaritat. Cada entitat pot presentar un projecte, subvencionable per un import màxim de 120.000 euros. Tendran preferència els projectes que s’executin en els països classificats com a prioritaris o preferents i en els països de la conca mediterrània i es valoraran, especialment, els que promoguin els drets humans, la participació de la ciutadania local, els que fomentin la igualtat de gènere i defensin la protecció del medi ambient, prioritats que s’emmarquen en el compliment del III Pla Director de Cooperació per al Desenvolupament de les Illes Balears 2016-2019.

Es tracta d’una línia de subvencions que facilita la participació de la societat civil de les Illes Balears en projectes solidaris i promou la conscienciació de la nostra societat respecte de la realitat dels països en desenvolupament. Amb la convocatòria anterior (any 2016), es finançaren 22 projectes en diferents sectors, com ara la capacitació de dones en tècniques agrícoles, la inserció socioeconòmica de dones víctimes de violència, l’accés a la salut i a l’educació en zones d’extrema pobresa, l’accés i la millora del subministrament d’aigua, la gestió comunitària sostenible de recursos naturals, entre d’altres. Aquests projectes es desenvoluparen a Hondures, el Perú, Burundi, Guatemala, Nicaragua, el Marroc, l’Índia, Bolívia, Palestina, el Senegal, la República Democràtica del Congo, Haití o Burkina Faso.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.