Setmanari d'informació local - 138 anys

La importància de crear un formulari d'inscripció web potent

12845

Un formulari de contacte és la millor manera de rebre les dades del client de manera autoritzada i que l'administrador pugui contestar les preguntes que els suggereixin o manar algun tipus de publicitat a la llista de subscriptors.
Moltes persones cometen l'error de crear qualsevol tipus de formulari sense donar-li massa importància; existeixen certes eines que t'ho permeten fer sense complicacions en tan sols uns minuts.
Si tenim els coneixements adequats, podem crear-ho directament a partir de programar codi HTML però ens portarà més temps Crear un Formulari d'inscripció atractiu, per aquest motiu serà molt complicat que el client deixi les dades en ell per falta de confiança o atracció.
En els punts següents anem a veure algunes de les claus per crear un bon formulari d'inscripció.

Tips per crear un formulari d'inscripció atractiu per als teus projectes online

Elecció de camps


Tria quins camps vols que tengui el formulari. Serà crucial que hi hagi coherència; per exemple, no sempre fa falta que els demanem el DNI (de fet, molts usuaris no ho voldran fer si l'hi demanes, ja que els genera desconfiança l'ús que se li pugui arribar a fer a les dades).
També hauries d'indicar quins són els camps obligatoris. Això es pot fer col·locant un asterisc (*) al costat dels mateixos, però assegura't que el formulari sigui capaç de validar-los al final, per evitar que mani dades incompletes.

Senzill i amb estil al mateix temps


Et recomanem que el formulari sigui senzill respecte a les preguntes a realitzar; has de tenir en compte que si aclapares al client amb moltes qüestions, pot ser que directament ni ho completi.
Aposta per un estil diferenciador, que et faci guanyar punts de cara a la competència.

Adaptació


Depenent del tipus de projecte online amb el qual estiguis fent feina, és possible que hagis d'emprar un model o un altre de formulari i és que no serà el mateix aplicar un formulari a una web que has programat des de zero a un CMS o a xarxes socials.

Formulari per a pàgina creada des de zero


En general, en aquests casos s'afegirà el codi, encara que dependrà de com hagi estat programada la web.

Crear formulari potent per a Wordpress


A Wordpress (un dels millors CMS), podem afegir un formulari a través d'un plugin o des del propi codi.

Crear un formulari potent per a Joomla


Joomla és un altre important gestor de continguts similar a Wordpress que segur que ja coneixes. La forma d'afegir el formulari i els diferents recursos és similar a l'anterior, a través de mòduls i extensions.

Per a xarxes socials


Hi ha formularis que també es poden crear per ser compartits en xarxes socials i així guanyar nous seguidors o recollir dades que et permetin amb el temps enviar-los emails amb ofertes en productes o serveis.
Crear formularis complets sense complicacions mai ha sigut tan senzill com en l'actualitat, gràcies en part, a la falta d'obligació de saber programar, com a conseqüència dels bons llocs web des d'on crear-los en qüestió de segons.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.