Setmanari d'informació local - 138 anys

David Abril demana «què no han entès» a l'IBSalut

13163

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, s'ha mostrat molt crític amb la decisió presa al principi per IbSalut en la qual s'eximia del català al personal sanitari i ha reiterat que «un requisit és un requisit» pel que ha demanat «què no han entès» del que es disposa en la normativa i en els 'Acords pel Canvi'. «És una ofensa no reconèixer els coneixements de català. Si això no es respecta, ho considerarem un incompliment greu dels 'Acords pel Canvi'», ha manifestat aquest dijous el portaveu després de la Junta de Portaveus.

Per aquest motiu, des de MÉS per Mallorca esperen que el Servei de Salut «rectifiqui i torni a l'origen, ja que el coneixement de la llengua pròpia ha de ser requisit per accedir al funcionariat». Així mateix, Abril ha lamentat que la qüestió «encara no estigui tancada» i ha assenyalat a «determinats moviments de lobbies que cerquen afavorir els seus propis interessos», si bé ha indicat que «la resistència ve per part de l'IbSalut».

Podem i PSIB demanen que es compleixi la llei

Des de Podem, el líder de la formació, Alberto Jarabo, ha assegurat que «és de calaix» que l'IbSalut compleixi amb la normativa «com ho fan la resta d'administracions públiques». Per la seva banda, el portaveu del PSIB, Andreu Alcover, ha defensat que segurament es tracta «d'un error» encara que ha demanat que «s'esmeni i punt». No obstant això, s'ha mostrat partidari de permetre excepcions en aquells casos en els quals hi hagi perill de no ocupació per falta de demanda. «Abans que quedin vacants la llei té excepcions», ha recordat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.