Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB considera que s’ha d’augmentar la protecció i la gestió de Son Real

13201

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa considera que cal augmentar la protecció i millorar la gestió de Son Real. Fet pel qual ha celebrat que Santa Margalida hagi demanat al Govern adquirir dues finques de la zona per promoure la declaració d'un parc natural. Segons expliquen, amb aquesta ja són tres les peticions que la Conselleria de Medi ambient té damunt la taula: l'ampliació del Parc Natural de Llevant (Artà) i les creacions del Parc Natural de Ponent (Calvià) i del Parc Natural de Son Real.

Malgrat això, des del GOB, expliquen que Som Real és un espai majoritàriament públic pel que consideren que no és necessària la compra de parcel·les, ja que consideren que els recursos econòmics han de dirigir-se a la millora i conservació del patrimoni natural i cultural. D'altra banda, expliquen, el Govern tramita una ampliació de les Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), que inclou Son Real. Aquesta mesura incrementarà el grau de protecció de la zona i farà convenient disposar de documents de planificació de la gestió.

Així mateix, l'Ajuntament de Santa Margalida va aprovar fa uns mesos una moció posicionant-se en contra de la declaració de la ZEPA de Son Real per afectar a terrenys privats. Així, el GOB insta a la Conselleria a considerar la petició de l'ajuntament de Santa Margalida de declaració de parc natural, i en tot cas a impulsar mesures que millorin la gestió conservacionista de Son Real.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.