Setmanari d'informació local - 138 anys

La ciutadania aporta 84 propostes per al Pla d’Igualtat de Gènere de Palma

13265

El procés participatiu obert a la ciutadania, a través de la plataforma tufaspalma, per al Pla d’Igualtat de Gènere 2017-2021 de l’Ajuntament de Palma ha rebut un total de 84 propostes ciutadanes diferents. De les consultes rebudes s’han descartat dues aportacions per no ajustar-se a les qüestions plantejades.

En termes generals, s’ha detectat un gran consens ciutadà per afavorir la formació en igualtat, en la prevenció de les violències masclistes i en la superació dels estereotips de gènere. Atès que aquesta línia de treball ja estava incorporada al Pla, l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics es compromet a reforçar-la amb una major dotació pressupostària. També, i recollint les aportacions ciutadanes, es donarà prioritat a la sensibilització de la població adolescent i de la població adulta masculina, en aquest cas amb tallers sobre noves masculinitats.

El Pla d’Igualtat de Gènere també reforçarà en la implementació la qüestió territorial, ja que han estat diferents els ciutadans que han insistit que les activitats es facin a casals de barri.

En l’àmbit de la participació de les dones, algunes propostes coincideixen en la necessitat de visibilitzar les aportacions i contribucions de les dones, així com de bones pràctiques igualitàries com a estratègia per promoure la participació de les dones a diferents àmbits (econòmic, esportiu, cultural...). D’altres emfatitzen l'empoderament i la sororitat entre dones.

Des de Cort assenyalen que la qüestió referida a la feminització de la pobresa és l’apartat que menys propostes podrà incorporar al pla, sigui per motius de disponibilitat pressupostària o per motius competencials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.