Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 350€ és la mitjana del preu del lloguer d'una habitació a les Balears

13323

Llogar una habitació a les Balears costa de mitjana 354 euros al mes. Això és un 17,6% més car que l'any passat, segons una anàlisi del portal immobiliari Fotocasa. De fet, les Balears es troba, en el marc de l'Estat espanyol, entre les comunitats que més incrementen el preu de les habitacions en el darrer any, només per darrere Madrid (32,2%) i Catalunya (28,9%).

Així mateix, Palma és també la tercera ciutat que més s'ha encarit (un 23,2%), per darrere de Madrid (31,3%) i Barcelona (28,7%). Llogar una habitació a Palma costa de mitjana 345 euros mensuals, per damunt de la mitjana de l'Estat espanyol, (318 euros al mes). «El fort repunt dels preus dels lloguers està obligat a moltes persones a haver de decantar-se per l'opció de compartir, especialment a les grans ciutats com Barcelona i Madrid, on duen diversos anys registrant fortes tensions en els preus que ara es traslladen als lloguers dels pisos compartits» ha explicat la responsable d'Estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio.

Com a conseqüència de l'encariment dels lloguers, Fotocasa constata que està canviant el perfil de la persona que comparteix pis. «Habitualment s'ha associat amb un estudiant universitari, però cada vegada són més els professionals en llocs qualificats els que aposten per aquesta fórmula davant la impossibilitat de fer front al pagament d'un lloguer de forma individual o perquè prefereixen destinar el que s'estalvien a oci, formació o altres activitats», ha apuntat Toribio.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.