Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «Tenim la prioritat de millorar la tasca comunitària als barris»

13363

L'Ajuntament de Palma ha creat un Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social a Santa Catalina i el Jonquet que ha presentat aquest dimecres el batle de Palma, Antoni Noguera, juntament amb el director general de la Fundació La Caixa, Marc Simón. L'acord s'emmarca en el Projecte d'intervenció comunitària intercultural (Projecte ICI) que impulsa l'Obra Social La Caixa, juntament amb l'Associació GREC i l'Ajuntament de Palma per crear espais de trobada dels veïnats dels barris de Santa Catalina i el Jonquet i fomentar així la cohesió social i el diàleg intercultural, segons ha informat el Consistori.

El batle ha assenyalat que, en la primera reunió de l'Espai de Relació Institucional, han abordat dues propostes per orientar el treball comunitari a Santa Catalina i el Jonquet; d'una banda, l'aïllament de les persones majors i, per una altra, la violència de gènere en els instituts. En el Projecte ICI, participen més de 30 professionals d'entitats socials, administracions, així com els veïnats dels barris. Per tant, aquest serà un procés de diagnòstic compartit per organitzar la programació de la temporada, que constarà de múltiples activitats i trobades comunitàries.

Entre les principals iniciatives, l'Ajuntament ha volgut destacar el treball col·laboratiu, l'elaboració de documents per a la comunitat, la intervenció a través d'un projecte per fomentar la vida activa de les persones majors, la creació d'un projecte d'implementació en centres educatius per fer front a les desigualtats i la violència de gènere entre adolescents. A més, aquest acord forma part del Projecte ICI, desenvolupat per l'Obra Social La Caixa en un total de 37 territoris de 31 municipis diferents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.