Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI demana que la Mesa del català tracti el document sobre el model lingüístic escolar

13567

L'STEI ha demanat aquest dimecres que es faci una presentació del document a la Mesa tècnica per a la normalització del català, l'òrgan que va demanar la seva constitució. Des de l'STEI Intersindical consideren que, un cop acabada la feina, «és hora de fer-ne una presentació formal, del document». Igualment han assenyalat que també volen que passi pel Consell Escolar de les Illes Balears.

Així mateix, també han sol·licitat la presència dels membres del comitè d'experts per tal de poder rebre informació «de primera mà» de les persones que l'han elaborat, «agrair-los la seva feina i tenir ocasió de plantejar-los els dubtes i les preguntes que ens pugui generar el document i al mateix temps poder tenir una estona amb ells per debatre i reflexionar sobre aquest tema», han apuntat. Entre les persones que en formen part hi ha el director del Departament de Pedagogia, Bernat Sureda; el doctor en Filologia Catalana, Joan Melià; el membre de la Secció Filològica de l'IEC, Nicolau Dols Salas; Miquel Sbert, Bartomeu Canyelles, Antoni Quintana, Bartomeu Quetglas, Maria Juan Garau, Bàrbara Sastre i Margalida Coll.

El document, segons han informat des de l'STEI té dues parts. Una primera part de consideracions generals (Model lingüístic i model educatiu; Estatus legal de la llengua; Valoració del poliglotisme; Incorporació d'altres llengües; Acollida d'alumnat nouvingut; Millora de l'ensenyament de llengües) i una segona part d'observacions, recomanacions i propostes (El català, llengua pròpia del sistema educatiu; Aprenentatge d'altres llengües; Aprofitament del potencial lingüístic de l'alumnat; Atenció als nouvinguts; Formació per al professorat i titulacions; Formació lingüística més enllà de l'escola; Millora de l'ensenyament de llengües; Projecte lingüístic de centre; Ensenyament integrat de Llengües). «Un document dens i amb molts de punts per analitzar i consensuar tal com estableix l'Acord marc signat el 2015», asseguren des de la Intersidincal.

Entre els noms que el componen, s'hi troba el del director del Departament de Pedagogia, Bernat Sureda; el doctor en Filologia Catalana, Joan Melià i el membre de la Secció Filològica de l'IEC, Nicolau Dols Salas. Les persones que el completen són Miquel Sbert, Bartomeu Canyelles, Antoni Quintana, Maria Juan Garau, Bàrbara Sastre, Margalida Coll i Bartomeu Quetglas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.