Setmanari d'informació local - 138 anys

Aligi Molina: «Volem aprovar enguany el Pla d’Igualtat que estam desenvolupant»

13707

Aligi Molina Suárez és psicòleg i, actualment, regidor d’Igualtat a l’Ajuntament de Palma per Podem. Aquest dimarts 19 de setembre Aligi ha visitat l’estudi d’Ona Mediterrània durant el programa de La Vila del Pingüí. Ha pogut parlar sobre aquests temes:

La igualtat i l’Ajuntament de Palma: «Tenim molta responsabilitat. Hi ha molta feina a fer. Feim feina en moltes línies, principalment en una, que serà l’eina estratègica en aquesta legislatura, que és el Pla d’Igualtat que estam desenvolupant i volem aprovar enguany».

La societat i els masclisme: «Jo crec que és evident que no. La importància que es dóna en els mitjans o en les institucions és molt baixa. Continua trobant-se com un tema perifèric. El Pla d’Igualtat: hi ha gent que el veu com a un pla sectorial que no ho és pas. És un pla transversal i el necessita aquesta ciutat i la institució per transformar-la i fer un canvi de cultura».

Grup de psicologia d’emergències i catàstrofes de la Creu Roja: «És un suport de primers auxilis psicilògics. És important per normalitzar la vida de les persones. És molt important, està molt poc explorada i s’han de dedicar més recursos en aquesta qüestió».

Els mitjans de comunicació sobre Aligi: «És cert que ha baixat un poc la intensitat de la freqüència. La raó és que són temes que no arriben a vendre i arriben a cansar fins i tot a les persones que escolten la ràdio, miren la televisió i llegeixen el diari. És un mal símptoma de la salut democràtica del nostre país i de les nostres illes que després d’haver passat tants anys, perquè parlam de la meva participació a l’entrada a la conselleria d’educació, encara es qüestiona cinc anys després i es fa servir com eina política».

Relació amb Veneçuela: «Vaig acabar el batxillerat allà. Tenia família que feia anys que vivia a Mallorca. Quan la meva padrina es va fer major, la meva mare va voler acompanyar-la en els darrers anys de la seva vida. Jo, que era menor, vaig venir amb ella. Vaig començar un projecte nou aquí. Em vaig integrar en aquesta realitat social i cultural. La situació, actualment, a Veneçuela és molt delicada. Hi ha moltes necessitats, no es pot negar. Al final, no pots tenir cap mena de confiança amb cap de les fonts d’informació que tenim. S’han de cercar informacions més properes a la realitat d’allà i en tot cas solidaritzar-nos amb els que estan patint la crisi política i social de Veneçuela».

Pros i contres dins l’Ajuntament de Palma: «En contra hi ha jugat la inexperiència d’algunes situacions. És una realitat que vivim tots. Després de dos anys mires la gent del carrer i trobes que gairebé ningú entèn les dinàmiques institucionals. És cert que no hem de dedicar la nostra vida al coneixement institucional perquè són sistemes burocràtics difícils d’entendre. De la part positiva supòs que hi ha aquesta visió nova de gestionar i entendre la política».

Candidatures a les primàries de Podem: «Personalment jo estic sumant per la candidatura de Construim Podem que lidera Laura Camargo i aquesta ha estat la meva intenció».

Manifestació 23-S «No sé si podré participar-hi presencialment però estic totalment d’acord amb el que defensen les entitats que la convoquen. També hi ha una qüestió de respecte quan tens aquests rols però comparteixo al 100% les reivindicacions que es fan».

Aquí l’entrevista completa:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.