Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA i GEFB demanen celeritat a Cort perquè rehabiliti el castell de Bellver

13727

ARCA i el Grup d'Estudis de les Fortificacions de Balears (GEFB) han dirigit escrits a l'Ajuntament de Palma i al Consell de Mallorca demanant conèixer les iniciatives preses per fer realitat la rehabilitació del castell de Bellver.

Com es veu en les fotografies que ha adjuntat ARCA, una part del castell està amb bastides i apuntalada per desperfectes. «Queda manifesta la necessitat d'intervenció urgent en el castell de Bellver amb un Projecte de restauració amb totes les garanties i dins el marc d'un Pla director o d'un pla de conservació que el Consell de Mallorca hauria de conèixer i aprovar».

Caràcter de BIC del castell de Bellver

El castell de Bellver és un Bé d'Interés Cultural (BIC) declarat i reconegut tant en el PGOU com mitjançant declaració i Bé de patrimoni públic, segons recorda ARCA.

Per tant, sobre l'Ajuntament de Palma i sobre el Consell de Mallorca recau la responsabilitat, per llei, d'actuar en la conservació del patrimoni.

«D'acord amb els articles 22, 23, 26, 27 i 28 i concordants de la Lleide Patrimoni Històric de les Illes Balears (LPHIB) s'ha d'aplicar i exigir als titulars dels BIC el deure de conservació d'aquests i és competència del Consell de Mallorca l'exigència d'execució d'obres o realització d'intervencions indispensables per preservar, conservar i mantenir els béns immobles d'interès cultural, com és el cas del castell de Bellver», apunta ARCA.

Des de l'entitat apunten que fa més de dos anys que des de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntamet de Palma es va informar que aquest era el tema prioritari.

«Cal afegir que a més de la deficient conservació i paulatina degradació, també està dificultada la visita a l'entorn del castell, més penosa encara, tot i que es tracta d'un immoble de gran rellevància cultural, històrica i ciutadana (és un lloc de visita habitual, citat en totes les guies de Palma, de recomanada visita als escolars i centres d'ensenyament, etc.)», conclou ARCA.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.