Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca condemna l’actuació policial i judicial contra les legítimes institucions catalanes

13755

Davant els esdeveniments ocorreguts aquests darrers dies, i de forma especial aquest dimecres, amb motiu del procés referendari duit a terme a Catalunya, amb la irrupció de les forces policials a les institucions catalanes, Més per Menorca manifesta el següent:

1. Rebutjam el setge judicial a què són sotmesos molts de càrrecs i alcaldes d’arreu de Catalunya pel simple fet de disposar-se a facilitar les dependències i espais municipals per a les votacions del referèndum de dia 1 d’octubre. Prestar-se a posar les urnes a una convocatòria electoral, mai no pot ser considerat un delicte, ni molt manco la vulneració de les lleis, que diuen ser democràtiques.

2. Denunciam la irrupció policial comesa ahir a diverses seus de la Generalitat de Catalunya amb escorcolls injustificats i amb la detenció de polítics i càrrecs institucionals, amb l’excusa d’evitar la celebració del referèndum d’autodeterminació. L’actuació del Govern de Mariano Rajoy i les dubtoses actuacions judicials al·legant incompliment de la llei, deixen molt a desitjar per part de les instàncies de la justícia que, contràriament, haurien de permetre l’ús de les urnes i l’exercici de la democràcia, ja que es tracta d’un dret polític i no l’incompliment d’un dret jurídic. L’ocorregut avui és la implantació d’un estat d’excepció encobert per part del Govern de l’Estat espanyol i un cop d’estat autoritari per part de l’Executiu de Madrid i de la judicatura espanyola.

3. Des de Més per Menorca, entenem que l’Estat espanyol i l’actual govern no han fet altra cosa que portar al límit la intolerància contra la voluntat pacífica i democràtica del poble de Catalunya de citar-se a les urnes per decidir, lliurament, el seu futur. L’actuació repressiva d’avui contra polítics i institucions no havia ocorregut mai des de la mort del dictador, fets que hem de lamentar perquè ens porten a èpoques pretèrites i totalitàries que ningú vol recordar ni desitja.

4. La nostra formació sol·licita al Govern espanyol que intervengui a través de les instàncies judicials perquè quedin en llibertat tots els polítics i càrrecs funcionarials detinguts ahir arran de l’assalt policial perpetrat a les institucions catalanes.

Assemblea de Saragossa

Per altra banda, Més per Menorca vol fer pública la seva renúncia a assistir a l’Assemblea de Saragossa, convocada per Podemos, i el seu líder Pablo Iglesias, a nivell estatal. A l’encontre hi han estat citades totes les forces progressistes i d’esquerra de l’Estat espanyol amb la finalitat de tancar un acord unitari que sol·liciti al Govern de Mariano Rajoy un pacte d’Estat per a la celebració d’un referèndum a Catalunya. Més per Menorca celebra i aplaudeix la iniciativa de voler trobar una solució al conflicte polític i per creure en la necessitat de donar el vot al poble de Catalunya perquè pugui exercir el dret a elegir lliurament el seu futur.

Tanmateix, la formació menorquinista no assistirà a l’encontre al·legant que la cita per trobar una solució d’àmbit estatal al procés sobiranista de Catalunya arriba tard, ja que l’esmentada iniciativa s’havia d’haver organitzada molt abans i no a pocs dies de la cita electoral. «Lamentam que algunes forces polítiques se n’adonin ara i hagin tardat tant de temps a reaccionar davant el repte del poble català. Per tant, Més per Menorca entén que el referèndum d’autodeterminació de Catalunya s’ha de celebrar. I ho ha de fer de forma pacífica, democràtica, amb absoluta normalitat i amb totes les garanties».

Ara, des de Més per Menorca, ens cal respectar el procediment jurídic obert al Parlament de Catalunya amb la convocatòria del referèndum i denunciar els entrebancs posat per l’Estat espanyol sobre el seu normal desenvolupament. «Sols ens queda desitjar que la contesa electoral del diumenge 1 d’octubre sigui un exemple de normalitat i participació democràtica, perquè així, segur, hi guanyarà la llibertat d’expressió a les urnes i, per suposat, la democràcia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.