Setmanari d'informació local - 138 anys

La Seu acollirà el Festival Internacional d'Orgue 2017 aquest octubre

13841
catedraldemallorca.org

La Catedral de Mallorca serà la seu del Festival Internacional d'Orgue, que aquest any compleix la seva divuitena edició, i oferirà concerts cada diumenge d'octubre a partir de les 19.45 hores.

El festival, que commemora la mort del compositor Johann Sebastian Bach, se celebra des de l'any 2000.

Entre els organistes que formaran part del festival en aquesta edició es troben Arnau Reynés, que l'1 d'octubre tocarà 'El romanticisme i postromanticisme europeus i la seva influència en els músics mallorquins'; l'alemany Roland Borger, que el 8 d'octubre interpretarà 'La influència nord alemanya a Johann Sebastian Bach'; el rus Sergej Tcherepanov, que el 15 d'octubre tocarà 'Les visions de l'òrgan simfònic de Franz Liszt en Marcel Dupré'; i el 22 d'octubre Lorenzo Ghielmi (Itàlia) tocarà 'Bach i Pärt, música espiritual'.

Aquest esdeveniment forma part del programa d'activitats i actes que organitza la Seu de Mallorca al llarg de l'any, on a més del Festival d'Orgue destaquen altres com el Concert de la Concòrdia, l'Espectacle lumínic del Vuit o el del Solstici d'Hivern.

La Catedral té un orgue de quatre teclats manuals de 56 notes i un pedal de 30. El seu so es veurà potenciat per l'acústica de la volta de 44 metres d'alçada.

El temple d'estil gòtic va començar a construir-se l'any 1300, encara que la construcció no va finalitzar fins a l'any 1601. Posteriorment, la Catedral ha estat restaurada en diverses ocasions. A més, compta amb intervencions dels artistes Antoni Gaudí i Miquel Barceló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.