Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort recupera la memòria dels presos polítics de Bellver a través dels seus grafits

L'Ajuntament de Palma, a través de l'àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, ha subvencionat el projecte 'Jo hi era. Els grafits dels presoners de Bellver durant la Guerra Civil', desenvolupat per Mutus Serveis Culturals, en el qual es recull la memòria dels presos polítics que estigueren tancats al Castell de Bellver durant la Guerra Civi espanyola.

Segons han explicat des de Cort, s'han inventariat 230 grafits, situats tots al pati d'armes, i s'han pogut recuperar 29 noms de presos que estigueren a Bellver. La coordinadora general de Cultura, Francisca Niell, ha destacat que la prioritat de l'àrea en relació a Bellver és «la conservació, d'una banda, i, també, l'estudi, la recerca i la recuperació dels aspectes del castell que parlen de la nostra història».

Igualment, Niell ha destacat la importància del projecte, que ha permès «iniciar una recerca sobre uns anys desconeguts de la història de Bellver». El projecte es penjarà a Internet i, a més, es de complementarà amb una publicació digital. En total, s'han inventariat uns 230 grafits que estaven escrits majoritàriament en llapis i, uns altres, amb incisions fetes a la pedra. En ells, s'han trobat al·lusions en pobles i, també, a operacions matemàtiques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.