Setmanari d'informació local - 138 anys

Pep Guardiola: «La gent no demana independència, la gent demana anar a votar»

13879

L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha subratllat que els ciutadans de Catalunya estan reclamant als carrers el dret a votar, «a usar la democràcia», i participar en el referèndum convocat per al proper dia 1 d'octubre. «La gent no demana independència, la gent demana anar a votar. El que va fer Escòcia amb Anglaterra, res més que això», ha emfatitzat.

Així, ha explicat que la ciutadania catalana que es manifesta aquests dies als carrers reclama poder expressar la seva opinió en una consulta. «Quan un poble demana votar, demana usar la democràcia, em sembla que això és el més important», ha indicat Guardiola, que recentment va donar el seu suport al referèndum en un acte públic a Barcelona.

En qualsevol cas, ha subratllat que la situació és «molt sensible» i no es pot comparar amb processos anteriors. «Els anhels i desitjos de gent del segle XXI són diferents dels del segle XX. La gent jove d'ara té unes inquietuds diferents a la gent del segle XX, sobretot després de la dictadura franquista», ha indicat. En aquest sentit, també s'ha referit a la resposta del Govern de Mariano Rajoy per tractar d'impedir la consulta suspesa pel Tribunal Constitucional: «Diuen 'són les lleis'. Lleis fan lleis i lleis canvien lleis. Perquè les lleis s'adapten a les noves societats. És tan simple com això», ha recalcat.

Respecte a les possibles repercussions esportives d'una hipotètica declaració d'independència unilateral de Catalunya, ha incidit que el fet que un equip jugui en aquesta o en una altra competició «és el menys important en aquest cas». «Es trobaria la solució, no sé quina, perquè és una situació nova», ha indicat en roda de premsa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.