Setmanari d'informació local - 138 anys

Una passa més pel reconeixement professional dels margers

13943

El Consell de Mallorca ha acollit al refugi de Son Amer la segona reunió del grup de treball per a la redacció de la Qualificació Professional de Constructor de Pedra en Sec.

L’objectiu d’aquest treball és la inclusió de l’ofici de marger en el Catàleg Nacional de Qualificacions Professional (CNCP), i la creació de la seva Certificació Professional. Aquesta passa esdevindrà essencial pel futur de l’ofici, ja que permetrà posar en marxa accions formatives amb titulacions oficials homologades, i assegurar el reconeixement de l’ofici i dels professionals a nivell estatal i europeu.

A la reunió han assistit el cap de servei d'Investigación Metodológica i el responsable de Coordinació metodològica, ambdós de l’Instituto Nacional de Cualificaciones (INCUAL - Ministeri d’Educació, Cultura i Esports), el Coordinador de patrimoni etnològic del Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, tres representants del Gremi de Margers de Mallorca, el director i un tècnic de l’Institut de Qualificacions Professionals de les Illes Balears (IQPIB), i dos assessors experts en la matèria.

La reunió ha permés conèixer les característiques constructives de pedra en sec de la Serra, recollir la informació les tasques realitzades pels margers i perfilar l’esborrany de qualificació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.