Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell d'Estudiants de la UIB se suma a la vaga «en defensa de la democràcia»

13951

El Consell d'Estudiants de la UIB ha informat aquest dimarts la seva voluntat de sumar-se a la vaga en defensa de la democràcia i en solidaritat amb les Universitats catalanes. Així ho ha informat el Consell de la UIB després que s'hagi aprovat la pertanyent a la convocatòria mitjançant una votació. Igualment, han informat que el dia triat és el pròxim divendres 29 de setembre, per petició de diversos col·lectius, «ja que es tracta del dia de les manifestacions i així possibilitam l'assistència dels estudiants».

En aquest sentit, el Consell d'Estudiants ha explicat que a causa les actuacions «desmesurades» de la Guàrdia Civil, «amb escorcolls al marge de la llei, detencions d'alts càrrecs i particulars», fan costat al Govern de Catalunya i a la «voluntat del seu poble». «Creim fermament que el respecte a la democràcia passa pel respecte als drets de cadascun dels ciutadans de Catalunya», han assenyalat.

Finalment, han afegit que la universitat pública s'ha de reafirmar com a «generadora de coneixement i de pensament crític» i, per aquest motiu, han defensat pactar una aturada general indefinida i unitària de totes les universitats catalanes; Instar al Govern espanyol a abandonar «immediatament» les actituds repressives, «pròpies d'una altra època» i garantir que totes les actuacions que es duguin a terme siguin sempre «pacífiques i cíviques».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.