Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern commemora el Dia Europeu de les Llengües

13963

El Govern ha commemorat el Dia Europeu de les Llengües amb una conferència, juntament amb la Xarxa Europea per a la Promoció de la Diversitat Lingüística, celebrada d'aquest dimarts 26 de setembre en el Museu de Mallorca. La conferència, segons ha explicat el Centre Balear Europa en un comunicat, ha anat a càrrec del cap de continguts i política de difusió de la Xarxa Europea per a la promoció de la Diversitat Lingüística, Vicent Fenollar.

Durant la intervenció, la consellera de Cultura, Participació i Esport, Fanny Tur, ha destacat que el Govern ha formalitzat aquest any la inclusió com a membre de ple dret a aquesta Xarxa Europea, que es va crear en 2007 i té per finalitat influir en les polítiques lingüístiques de la UE relatives al reconeixement de les llengües regionals i minoritàries i a la gestió de la diversitat lingüística en el context d'Europa. «Perquè les polítiques lingüístiques tenguin un efecte real, necessiten estabilitat», ha explicat la consellera, qui ha afegit que a les Balears es té «un patrimoni molt valuós i per tant la responsabilitat de conservar-lo, normalitzar-lo, i posar-lo en valor».

Després de la conferència de Fenollar, el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha tancat l'acte, subratllant que el Govern va establir des del primer dia com a prioritat el reconeixement del català com a llengua d'Europa. «Entenem la diversitat lingüística com una riquesa d'Europa i de tota la seva ciutadania. Una riquesa cultural, d'identitats, una riquesa lingüística que aporta conceptes diferents, pensaments nous, idees diferenciadors i possibilitats expressives. En resum, les llengües són tresors únics que s'han de protegir, i aquest missatge és més actual que mai, aquests dies», ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.