Setmanari d'informació local - 138 anys

Donald Trump opina que els catalans «estimen el seu país, estimen Espanya»

13967

El president d'Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dimarts que «Espanya és un gran país» i que «hauria de seguir unit». De fet, ha subratllat que seria una «ximpleria» que Catalunya no seguís dins d'aquest «bell» i «històric» país.

«Espanya és un gran país i hauria de seguir unit», ha afirmat Trump, en una roda de premsa conjunta a la Casa Blanca amb Mariano Rajoy, després d'un esmorzar de treball en el qual han repassat les relacions bilaterals. També ha dit que Mariano Rajoy li ha transmès que no se celebrarà el referèndum aquest diumenge, 1 d’octubre. Trump ha assegurat, a més, que Estats Units té relacions amb Espanya i que es tracta d’un «gran país» que ha de «seguir unit» com duu «fent segles».

El president d'Estats Units opina que, «sens dubte», els catalans «estimen el seu país, estimen Espanya» i no creu que se’n vulguin anar. I de nou ha afirmat que ell el que vol és «una Espanya unida».


Les declaracions de Rajoy

Per la seva banda, el cap de l'Executiu ha recalcat que en aquest moment «tothom sap que no es pot celebrar» el referèndum a Catalunya i ha cridat al Govern català a tornar «al sentit comú i acabar amb aquesta història» que, segons ha dit, «l'única cosa que fa és generar tensió» i «no aporta res de bo» al conjunt dels ciutadans.

Quan li han demanat a Rajoy si tem una declaració unilateral d'independència el president ha assenyalat que aquest pas l’hauria de «donar o no» el Parlament català, però seria «un disbarat». Per això, ha defensat que no se segueixi avançant en el referèndum perquè no hi ha ni junta electoral, ni paperetes ni persones en les taules.

Segons el president del Govern, el que hi pot haver el proper diumenge a Catalunya és «xivarri» i «renou», però no un «referèndum vàlid, democràtic i amb un mínim de garanties». Per tot això, ha insistit que l’«assenyat i raonable» és tornar a la legalitat i que l'endemà es produeixi «el pas a una nova etapa en la qual prevalgui el diàleg, la democràcia i el sentit comú».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.