Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Milers de persones caminen cap a la democràcia

14065

A les 19:00 h del capvespre ha començat la marxa cap a la democràcia. Al recorregut, que ha començat a Plaça d’Espanya i ha acabat al Passeig del Born, s’hi han arribat a sumar més de 3.000 persones. La crida ha estat organitzada per Coordinadora d’Entitats per la Democràcia amb l’objectiu d’exigir «democràcia» i denunciar la situació de «repressió» que s’està vivint.

Així mateix, la presidenta del Sindicat Alternativa i membre de la Coordinadora, Norma Tolosa, ha declarat minuts abans de donar començament la manifestació que s'han quedat «sense llibertat d'expressió« i que «una sèrie de drets s'estan vulnerant».
Per la seva banda, el regidor de Podemos, Aligi Molina, ha expressat que «és un moment clau per defensar la democràcia sobretot davant els atacs dels drets civils i democràtics que estem veient no solament a Catalunya, sinó en altres parts de l'Estat». A més, ha afegit que «fa molt que la qüestió no tracta independència sí o independència no, sinó que va passar a una segona fase que va ser democràcia sí o democràcia no, i sembla ser que de vegades és feixisme sí o feixisme no». Molina ha destacat que «no podem passar a una democràcia avançada», motiu pel qual l'han de defensar «al carrer». 

Durant el recorregut, els assistents han corejat lemes com «els carrers seran sempre nostres», «Visca la terra lliure», «votarem» o «democràcia». En arribar al passeig del Born, una membre de la Coordinadora ha llegit el manifest en el qual es denuncia els atacs a les llibertats que s'estan produint a Catalunya. Des de l'organització han denunciat que el Govern central hagi suspès «parcialment» l'autonomia de Catalunya amb «total arbitrarietat i sense cap llei o sentència que ho avali», ha manifestat. A més, la Coordinadora ha volgut mostrar el seu compromís «absolut» amb la democràcia, les llibertats i els drets civils. «Rebutgem i denunciem els atacs que ara mateix es pateixen a Catalunya».

Per la seva banda, l'agrupació MÉS per Mallorca ha participat «activament» en la manifestació amb els coordinadors David Abril i Bel Busquets, així com diferents membres de l'executiva com Lluís Apesteguia, Miquel Gallardo, Antoni Reus o Margalida Capellà, entre altres càrrecs.

Seguiment de l’1-O

A més, MÉS per Mallorca ha anunciat que una comitiva de deu persones de la seva agrupació viatjarà a Catalunya aquest diumenge 1 d'octubre per seguir en directe el referèndum. Finalment, entre els assistents hi haurà la diputada Joana Aina Campomar, i altres membres de MÉS com Biel Frontera i Alice Weber. Així com l'ex alcalde de Manacor Miquel Oliver o l'alcalde de Felanitx, Joan Xamena, i la regidora de Palma Neus Truyol, entre altes.

Aquí el moment on els assistents han cantat l'Estaca:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.