Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i el PSIB condemnen «fermament» l'atac feixista al cementeri de Montuïri

14211

MÉS per Mallorca i el PSIB han condemnat aquest dijous les pintades feixistes aparegudes aquest dijous en el cementiri de Montuïri.

Així, la portaveu de MES per Mallorca i diputada del Parlament, Bel Busquets, ha condemnat en nom de la seva formació els atacs feixistes que ha sofert el cementiri de Montuïri, lloc on des del passat 25 de setembre s'estan duent a terme les tasques d'exhumació de la fossa comuna de la Guerra Civil espanyola en la qual estan enterrats, com a mínim, quatre campaners.

En aquest sentit, Busquets ha apuntat que «els atacs feixistes ocorreguts a Montuïri són un atac a la democràcia i a la memòria històrica». La diputada ha qualificat de «miserables i covardes unes pintades feixistes que s'han fet amb nocturnitat». Des de MÉS per Mallorca han destacat que des de la formació, «continuaran lluitant en favor del compromís democràtic per reparar el dolor de les víctimes del franquisme».

Per la seva banda, la secretària d'Igualtat i Memòria Democràtica, Silvia Cano, ha censurat l'actitud «antidemocràtica i intolerant en un espai en el qual s'està treballant per recuperar les restes de persones assassinades a mans, precisament, del règim feixista».

La socialista ha recordat que aquesta legislatura, gràcies a les iniciatives impulsades als 'Acords pel Canvi' com la llei de Fosses, «estam restituint un deute de la democràcia amb les víctimes de la Guerra Civil civil i la dictadura franquista», per la qual cosa ha demanat «respecte i tolerància» cap a l'intens treball que estan realitzant els equips d'arqueòlegs i voluntaris a la fossa de Montuïri.

Cano ha titllat l'acció de «d'acte vandàlic» i ha recordat que, segons la Llei de Memòria Democràtica que s'està ultimant en el Parlament, «serà considerat un acte contrari a la memòria democràtica qualsevol exhibició pública de símbols realitzats en commemoració, exaltació o enaltiment individual o col·lectiu de la revolta militar de 1936 i del franquisme, dels seus dirigents o de les organitzacions que van sustentar el règim dictatorial, sancionant els danys als Espais de la Memòria que honren a les víctimes i l'incompliment de la seva retirada».

Seguint amb aquest esperit, des del PSIB han fet una crida «a la tolerància i la convivència» i han demanat «respecte a les víctimes i evitant actes tan indignes com els que hem vist aquest dijous».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.