Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament declara que el 2018 sigui l'any de la salut mental a les Balears

14325

El Parlament ha aprovat per assentiment aquest dimarts una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de Salut Mental, per la qual la Cambra ha acordat declarar que el 2018 sigui l'any de la salut mental a les Balears.

Abans de començar la sessió plenària, la Cambra ha aprovat la declaració en la qual s'insta els poders públics a intensificar la feina a tots els nivells i, en concret, que dins de l'atenció sanitària, «es millori la coordinació entre l'atenció primària i l'atenció hospitalària».

Així mateix, la Cambra es compromet a avançar en la lluita contra l'estigma a través de l'educació i la informació, així com a articular i impulsar iniciatives individuals i comunitàries de promoció de la salut i la prevenció de la malaltia mental, al seu diagnòstic precoç, el tractament, la rehabilitació i la inserció social de les persones que pateixen algun tipus de malaltia mental.

A les Balears, hi ha diagnosticades al voltant de 185.000 persones amb algun tipus de trastorn de salut mental; 150.000 a Mallorca, 15.000 a Menorca i 20.000 a Eivissa i Formentera, segons les dades del Servei de Salut. D'ells, uns 5.000 pateixen trastorn mental greu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.