Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB celebra el desbloqueig en la demolició dels apartaments il·legals de Cala Llamp

14343

El GOB ha celebrat aquest dimarts la interlocutòria que desbloqueja la demolició dels apartaments il·legals de Cala Llamp. Després de cinc anys des de la sentència definitiva, el Jutge autoritza l’Ajuntament perquè entri als apartament i redacti definitivament el projecte de demolició.

«Han hagut de passar més de cinc anys des de la sentència del TSJB de l’any 2011 que ratificà la de l’any 2009 i d’acord amb la qual es declarava nul·la de ple dret la llicència d’obres concedida el juliol de 2005 per part de l’Ajuntament, amb Eugenio Hidalgo al capdavant com a batle, donant així la raó al GOB», han afirmat.

El GOB ha recordat que la sentència determinava clarament que «l’Ajuntament vendrà obligat a dictar els actes que siguin necessaris per a la restauració de l’ordre urbanístic infringit, inclosa la demolició» dels 24 apartaments, aparcaments i piscina. Després d’això l’Ajuntament va iniciar un procés de dilació en l’execució de la sentència, al·legant, entre altre coses, que els propietaris no responien als intents de l’ajuntament d’entrar als immobles per poder redactar correctament el projecte de demolició.

«El termini voluntari perquè l’execució voluntària de la demolició finalitzà el 4 de juliol 2015, emperò els dos blocs de pisos han continuat drets fins avui», han lamentat. Ara, en la darrera interlocutòria notificada aquest passat dilluns al GOB, el Jutjat autoritza l'Ajuntament perquè entri en els apartaments il·legals i redacti el projecte de demolició, en el termini de dos mesos. Després, l'Ajuntament ha de procedir a licitar el projecte i contractar les obres de demolició.

«No és el final de tot el procés, però és una passa molt important que obre la porta a la demolició efectiva i definitiva d’aquests apartaments il·legals», han assenyalat des del GOB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.