Setmanari d'informació local - 138 anys

El Teatre Principal de Palma i de Maó signen un acord de mobilitat de les produccions pròpies

14443

Els teatres principals de Palma i Maó han signat aquest divendres un acord de mobilitat amb la «intenció de contribuir a la difusió, mobilitat i promoció exterior de les produccions» de les Balears. Així mateix, han coincidit en la necessitat de crear un mapa de creació de les arts escèniques en català mitjançant col·laboracions i, especialment, coproduccions, establint relacions fluïdes amb els diferents espais públics de l'àmbit d'influència cultural, segons ha informat el Consell de Mallorca.

El vicepresident primer i conseller de Cultura del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha expressat que «l'acord és excepcional perquè és fruit de la col·laboració institucional i perquè és un acord no de bones intencions, no del que volem fer, sinó del que ja estam fent. És posar sobre paper l'experiència de treball que fa un any que estam desenvolupant».

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Maó, Héctor Pons, ha comentat que «és un pas important per al Teatre Principal de Maó» ja que «sempre hem tengut clar que és imprescindible que hi hagi una relació amb les institucions de les altres illes per fomentar l'intercanvi de propostes, coordinar la programació i tota la línia d'ajudes a la producció, que són objectius fundacionals del Principal».

Aquesta col·laboració es podria concretar per a la temporada 2017-2018 en la presència regular en el Teatre Principal de Maó de les produccions i coproduccions realitzades en el Teatre Principal de Palma. Finalment, l'acord de col·laboració també contempla la presència del Principal de Maó en la Comissió de Valoració dels projectes que es presenten al procés de selecció per a les coproduccions a la Sala Petita del Principal de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.