Setmanari d'informació local - 138 anys

Rivera diu que a les Balears hi ha «adoctrinament» a les escoles

14593

El grup del partit Ciudadanos al Congrés espanyol ha acusat les Balears, Catalunya i el País Valencià d'adoctrinar políticament als alumnes dels seus centres escolars, i ha proposat la creació de l'Agència Independent de l'Alta Inspecció Educativa, que assumiria les funcions de l'actual Alta Inspecció Educativa, figura recollida en els diferents estatuts d'autonomia, per tal d'evitar, entre altres coses, aquestes pràctiques a les aules. Ho va anunciar ahir a la cambra baixa el líder de la formació taronja, Albert Rivera, que ha qualificat aquesta Agència d'«absolutament necessària després de quaranta anys».

La proposta de la proposició de llei per a la creació d'aquesta Agència es produeix després que dimarts el Congrés rebutjàs impulsar diferents mesures contra «l'adoctrinament polític» en els centres escolars dels Països Catalans: Catalunya, les Balears i el País Valencià.

Rivera: «Ha arribat el moment de garantir els drets i llibertats a les aules»

Ciutadans només va comptar dimarts amb el suport d'UPN i Rivera va manifestar: «Ens veiem obligats» a presentar la proposició de llei «després dels aplaudiments del PSOE al PNB, al Pdecat, i vista l'abstenció del PP». «Si no fan alguna cosa ells, nosaltres no quedarem aturats mirant cap a un altre costat», «ha arribat el moment de garantir els drets i llibertats a les aules de tots i cadascun dels pobles i ciutats d'Espanya», va afegir Rivera.

Ciutadans recorda en la seva iniciativa que en l'actualitat tots els estatuts autonòmics, menys el de Catalunya, reconeixen la competència de l'Estat pel que fa a «desplegar l'alta inspecció necessària» per al compliment de l'article 27 de la Constitució, que reconeix el dret a l'educació. I destaca que l'Alta Inspecció no ha estat objecte de regulació i es tracta d'una unitat burocràtica «sense capacitat d'executar la funció constitucional».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.