Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida denuncia que la Llei de turisme permet ampliar tot tipus de construccions

14691

Terraferida denuncia que la Llei de turisme permet ampliar tot tipus de construccions turístiques «passant per damunt de la legislació urbanística». 

L'entitat explica que el debat «atropellat» sobre la reforma de la Llei Turística, el sostre de places, el lloguer turístic i altres aspectes «han soterrat una part de la llei que passa per damunt de l’ordenació urbanística i turística vigent i tendrà efectes de gran impacte territorial». «Es tracta de la 'Disposició Addicional Tercera' (DA3), introduïda en la recta final de la tramitació, que permet a hotels, xalets, i tota casta d’instal·lacions turístiques botar-se la normativa urbanística».

Amb anterioritat, Terraferida ha denunciat el fet que els habitatges de lloguer turístic «ignoraven els planejaments municipals pel fet de permetre’s en un sòl classificat com a residencial».

Pel que fa a la DA3, Terraferida explica que va més enllà i permetrà:

1. Augmentar el volum de les edificacions turístiques un 10 %

2. Reordenar i reubicar volums existents dins la mateixa parcel·la

3. Incrementar les superfícies ja edificades

4. Aprofitar el subsòl per a usos habitables

5. Redistribuir les places autoritzades

Experts consultats per Terraferida afirmen que aquesta disposició podria obrir la porta a la legalització de construccions il·legals si aquestes estan legalment inscrites en els registres turístics abans que entràs en vigor la reforma de la llei. «Aquest redactat tan confús, interpretat de manera no restrictiva, podria donar a entendre que les edificacions turístiques il·legals es podrien legalitzar presentant un projecte de millora que encaixi dins els paràmetres subjectius establerts per la llei».

«En definitiva, el Govern i en concret la Conselleria de Turisme, està fent legislació turística a la carta passant per damunt de les altres administracions i de les lleis existents en matèria urbanística, territorial i turística».

La DA3 tendrà una vigència de 3 anys. Terraferida entén que es tracta d’una «nova amnistia encoberta a la que es podrien acollir centenars d’edificacions turístiques. Mentre tots els ciutadans han de complir les lleis, el turisme gaudeix d’una nova bula i es pot botar lleis que la resta de sectors sí que han de complir. Per tot plegat, i més enllà de demanar una concreció acurada d’alguns aspectes de la DA3, en sol·licitam la seva eliminació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.