Setmanari d'informació local - 138 anys

Antich explica que com a exdirigent de les Balears no podia donar suport a l'aprovació del 155

14849

L'expresident i senador del PSOE, Xisco Antich, ha justificat la seva absència de la votació en el Ple del Senat de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola perquè en la seva condició d'exdirigent no podia donar suport a la intervenció d'una comunitat, com ha votat la resta del PSOE.

Antich no havia revelat quina seria la seva postura en el Ple d'aquest divendres. Finalment ha decidit no participar en la votació, com tampoc ho ha fet el seu company de files i expresident català José Montilla. «He preferit no votar». «Reconec que el meu partit ha fet més esforç que ningú perquè hi hagués diàleg, que ha posat més mitjans per negociar, perquè això s'arreglés amb una solució sense confrontació», ha afirmat.

El senador ha detallat que prèviament a la votació ha comunicat les seves intencions a la direcció del PSOE, que ha respectat la seva postura, segons ha afegit. De moment es planteja mantenir l'escó si el PSOE també ho vol així i treballar «amb normalitat».

Antich ha explicat que no comparteix les mesures que es volen aplicar a Catalunya, però que a més és senador per «un pacte amb diferents veus». El PSIB governa a les Balears amb respatller de Més i Podem, partits aquests darrers que li havien demanat expressament que no votés a favor de l'aprovació de l'article 155. 

«No som independentista»

L'expresident ha volgut deixar clar que no és independentista i que no comparteix el procés sobiranista seguit per les institucions catalanes. Però assegura que la resposta adequada tampoc és l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola.

Finalment, el PSOE ha pactat amb el Govern espanyol les mesures que el Senat ha aprovat aquest divendres i Antich ha assegurat que li crea «un gran conflicte» que s'hagi d'arribar a intervenir una autonomia. «He preferit no participar (en la votació), perquè no compartesc ni el que s'ha anat aprovant en el Parlament, ni el 'procés' ni el que ha passat aquest divendres», ha conclòs.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.