Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem: «Condemnam els empresonaments polítics»

15021

Des de Podem Illes Balears han comunicat aquest divendres que rebutgen «l’empresonament dels membres cessats del govern de la Generalitat de Catalunya». «La nostra formació, tot i considerar la declaració unitateral d’independència il·legal i il·legítima, i no ser partidària de la independència de Catalunya, considera que la decisió judicial presa ahir per la jutge Lamela de l’Audiència Nacional és desproporcionada i colpeja la democràcia, convertint els empresonats en presos polítics».

La formació mostra el seu rebuig a aquesta decisió judicial per «desproporcionada». «Creiem que la interpretació de la legalitat s’ha de fer de manera responsable i proporcionada, i en aquest cas no ho és». «Hem dit molts cops que els dirigents independentistes han estat irresponsables per botar-se la legalitat en molts aspectes. Però judicialitzar de forma extrema un conflicte que és polític només ens pot dur a un camí desastrós que acabi definitivament amb la desconnexió amb Espanya per part de Catalunya», expliquen.

A més, han afegit: «Ara més que mai, doncs, fem una crida al diàleg, a la negociació i a donar una sortida democràtica al problema existent que, repetim, és polític. No obstant, i un cop arribats a aquest punt, no podem fer una altra cosa que defensar la democràcia, colpejada ahir de manera molt forta, amb greus conseqüències per a la convivència futura amb i a Catalunya. Rebutjam també les mostres de satisfacció pels fets d’ahir que van fer públics aquells que mai han volgut la via del diàleg».

Per tot això, han comunicat que participaran a la concentració d'aquest divendres a les 19 hores a la plaça de Cort, a la manifestació per la llibertat dels presos polítics catalans convocada per la Coordinadora d’Entitats per la Democràcia. «Res no pot justificar el retrocés democràtic que avui hem patit tota la ciutadania. Com a demòcrates, defensarem l’alliberament dels presos. Per urgència democràtica, pels drets i llibertats de tothom que tant van costar aconseguir. Perquè s’ha de guanyar amb les idees, i a les urnes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.