Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI Intersindical exigeix la llibertat per als presos polítics catalans

15027

L’STEI Intersindical qüestiona la separació de poders a l’Estat espanyol. «Els judicis contra els presidents d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana –d’una banda– i contra el Govern de la Generalitat –de l’altra– són plens d’irregularitats que cal denunciar».

Des del sindicat, han explicat que com ha reconegut el Tribunal Suprem en el cas contra la Mesa del Parlament, «els terminis abreujadíssims amb què s’han tramitat les citacions no garanteixen el dret a la defensa de les persones acusades. D’altra banda, fa sospitar que les demandes de Fiscalia coincideixin exactament amb les mesures dictades per l’aparell judicial».

És per tot això que l’STEI Intersindical exigeix que s’alliberin els presos polítics catalans Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Carles Mundó, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Joaquim Forn.
«Cap estat del món ni de la història ha reconegut mai tenir presos polítics. Com tothom sap, els delictes de sedició i rebel·lió requereixen que s’hagi exercit la violència, i les imatges de set anys de mobilitzacions estrictament pacífiques han recorregut les redaccions dels mitjans de comunicació de tot el món».

En aquest sentit, l’STEI Intersindical «rebutja frontalment l’aplicació de l’article 155, que –amb aquest vessant que va més enllà del que permet la Constitució– no és només un atac a la llibertat de Catalunya sinó també a les llibertats democràtiques dels pobles de l’Estat espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.