Setmanari d'informació local - 138 anys

Lamela ordena la detenció internacional de Puigdemont, Comín, Serret, Ponsatí i Puig

15057

La jutgessa de l’Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela ha dictat l’ordre europea de detenció de Carles Puigdemont i els quatre consellers que l’acompanyen a Bèlgica; Toni Comín, Martixell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig.

A part de rebutjar la possibilitat de la declaració de Puigdemont i els quatre consellers per videoconferència, la jutgessa Lamela ha enviat una interlocutòria a la Fiscalia general belga on se’ls acusa de: rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i desobediència a l’autoritat. També ha ordenat la crida i cerca internacional dels cinc per la Policia espanyola, la Guàrdia civil i Interpol.

La Fiscalia belga ha confirmat la rebuda de l’ordre i ha explicat que «l’estudiarà». Però, segons Paul Bekaert, l’advocat belga de Puigdemont, «no és legalment obligatòria, la detenció. Es pot fer en el marc d’una investigació, però no és obligatòria, ni a Bèlgica ni a l'Estat espanyol. He tengut casos sense detenció en una investigació, és possible». Tot i això, l’advocat ha explicat que tan aviat arribi l’ordre a la justícia belga hi treballaran. «Posarem en marca tot el que puguem per col·laborar amb la justícia belga. Estam en contacte amb la fiscalia federal per organitzar-ho tot» ha explicat. Però, malgrat tot, Bekaert intentarà evitar l’extradició, ja que com explica «creiem que hi ha violacions dels drets humans i dels drets fonamentals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.