Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO demana convocar una mesa tècnica per parlar de l'estabilitat dels interins de les Balears

15139

El sindicat CCOO ha presentat davant el Ministeri d'Educació una proposta alternativa de concurs-oposició per «reduir la temporalitat del professorat» amb la qual pretenen protegir els docents amb més de deu anys d'experiència, fent que aquesta experiència «no pugui ser substituïda per altres mèrits». Per això, demanen convocar una mesa tècnica amb la Conselleria d'Educació per parlar dels interins

En un comunicat, han recordat que el Ministeri d'Educació ha presentat als representants sindicals una proposta «plena de mancances» a la qual fan front «amb un model viable, que gaudeix de totes les garanties jurídiques i d'acord amb els objectius previstos en l'Acord per a la millora de l'ocupació pública». En la seva proposta, exigeixen que «el pes de l'experiència no sigui substituïble per altres mèrits» i defensen, en línia amb les sentències del Tribunal Constitucional sobre processos d'accés i ingrés a la funció pública, «l'augment del pes dels mèrits del 40% ofert per Educació al 45%».

D'altra banda, el sindicat preveu una altra sèrie de modificacions que vénen reclamant des de de la signatura de l'Acord per a la millora de l'ocupació pública i que està compartint i debatent amb el professorat en assemblees. Les modificacions tenen a veure amb les proves, els tribunals, situacions especials, entre unes altres. A més, consideren que «la fase d'oposició ha de ser transparent» i per tant correspon al Ministeri «establir unes mesures que permetin la publicitat dels criteris» i que aquests siguin «homogenis en totes les comunitats».

CCOO xifra en més de 150.000 el nombre de places de tots els cossos que han de sortir a oposició fins a 2020 per aconseguir reduir al 8% la temporalitat i cobrir les jubilacions. En particular, a les Balears hi ha aprovades 2.915 fins a 2020. Ara que aquestes places estan compromeses, consideren que s'ha de convocar una mesa tècnica per parlar de l'estabilitat dels interins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.