Setmanari d'informació local - 138 anys

Andreu Manresa sobre ‘El País’: «Ha estat i és el diari més important de l’Estat en llengua castellana»

15203

L’actual director general d’IB3, Andreu Manresa, ha visitat aquest dijous l’equip de La Vila del Pingüí, el matinal d’Ona Mediterrània. Si vols escoltar l’entrevista sencera, ho pots fer en el següent link. A continuació un petit tast de la conversa:

Valoració dels dos anys de feina

«És una ràdio i una televisió pública. No és el braç del Govern. Està feta amb la nostra llengua amb vocació d’implicar els creadors i productors i reflecteixi el sentit de la ciutadania, de les institucions i de tots els grups polítics».

La tasca més difícil com director

«La de callar»

IB3: professionals i no polítics?

«No hi ha cap polític a IB3»

Percepció dels polítics

«Tot polític té temptació de fer evident la seva opinió»

Audiències

«És una espècie de loteria. La meitat de la població són castellanoparlants i llengua estrangera i diguem que no són espectadors habituals. Queden 100 famílies que tenen un ‘aparatet’ que mostra quin és el seu moviment davant la pantalla. Hi ha una generació que mira la televisió en diferit i plataformes internacionals com Netflix, HBO... Coses a tenir en compte quant al consum de televisió que afecten».

Audiència tradicional/audiència digital

«Són audiències selectes, distintes però que marquen una pauta. El creixement digital és significatiu. Evidentment, no és el nostre objectiu però no perdrem la nostra fidelitat. El sector de públic, d’entre 35 i 44 anys, és on estam més creixent respecte a les altres televisions autonòmiques de l’estat».

‘Dues voltes’

«Els dos programes s’han fet amb criteri periodístic. Ho han fet periodistes amb amplia experiència, amplia autonomia, sense cap cabestrell perquè fessin la seva opció. Les opinions són obertes i cada un opina del que troba».

Declaracions Xelo Huertas

«Jo vaig sopar de sobrassada i abans d’ahir vaig menjar pa amb oli».

Que queda per fer a IB3

«Queda trobar un model, un tamany, una virtualitat i viabilitat real d’una gestió professional amb una adaptació a les noves tecnologies necessàries internes. Sintonitzar amb les noves poblacions, amb els nous usos. Intentar no perdre l’audiència tradicional i agafar-ne de joves. I no fer una televisió que es justifiqui simplement perquè està feta en català. Explicar el que passa per la finestra amb un llenguatge modern i professional a tothom».

‘Sang i fetge’

«Del populisme de tot per l’audiència, d’exagerar més de l’habitual al necessari, el que passa no necessita estridències perquè sigui relatat».

Errades a l’ús del català

«Ningú és perfecte. Hi ha una obligació de ser correcte i normalitzat. Ningú hi fa premeditadament. Hi ha gent que té problemes de pronuncia i fa errors».

Col·laboracions i línia editorial de ‘El País’

«Jo som un redactor en excedència per ocupació de càrrec públic. Hi vaig fer feina del 1990 al 2015. Ha estat i és el diari més important de l’Estat i en llengua castellana. Serà imprescindible per construir la història del segle XX i segle XXI».

Convivència IB3 i Ona Mediterrània

«En el món hi podem conviure moltes empreses. IB3 és la plataforma de comunicació i de producció cultural i d’entreteniment més grossa de les Illes Balears. I que per llarga vida Ona Mediterrània».

Entrevista sencera

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.