Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida, sobre el recurs de Madrid a la llei de toros: «Després de Catalunya, ara ens toca a nosaltres»

15259
A Mallorca 34 municipis s'han declarat antitaurins. | Arxiu

Esquerra Unida de les Balears (EUIB) ha condemnat la decisió del Govern central de «recórrer la llei de toros balear» i, així, «impedir que el Parlament acabi amb la tortura i mort per diversió a les Balears».

El coordinador de l'àrea animalista d'EUIB, Guillermo Amengual, ha fet una crida a la ciutadania perquè mostri «la seva repulsa a una decisió més propera a un país dictatorial que a un estat democràtic», segons ha expressat la formació.

Així mateix, EUIB ha alertat també que el Tribunal Constitucional és un òrgan «corromput» i demana al Govern «que es mantengui ferm contra l'atropellament del PP». «Què el partit més corrupte de la democràcia a Espanya jugui a dir que s'ha o no de legislar a les Balears és, com a poc, ridícul», ha declarat Amengual.

Article 155 a les Balears?

«El PP defensa la tauromàquia per tenir-hi interessos personals, no per defensar que sigui art o cultura. No podem acceptar que es vulnerin les decisions preses de forma democràtica en el nostre Parlament. El PP passa la capoladora quan una decisió no li agrada i, després de Catalunya, ara ens toca a nosaltres. Ens aplicarà també l'article 155?», ha qüestionat el coordinador.

Finalment, la formació ha recordat que a Mallorca 34 municipis s'han declarat antitaurins i contraris a les corregudes de toros i més de 400.000 persones van sol·licitar al Parlament l'abolició de les corregudes i del 'correbou' de Fornalutx.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.