Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Roger conta com li ha canviat la vida després de perdre l’ull per una pilota de goma

15315

Roger Español, músic de professió i pare conta la seva experiència de l’1O, dia en que va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma disparada per la policia espanyola.

En un vídeo de l’Associació Stop Bales de Goma, Español explica que el dia del referèndum va anar al col·legi Ramon Llull de Barcelona per defensar les urnes pacíficament. Com que aquell matí havia plogut i havia quedat xop va anar a casa per canviar-se. Quan va tornar a l’escola, la policia espanyola ja havia segrestat les urnes i les carregava a les furgonetes. «Llavors va ser quan començaren a pegar amb les porres. Allà va començar tot».

Durant la retirada dels agents, Roger Español, que es dirigia a casa seva va rebre a la cara l’impacte d’una pilota de goma, l’ús del qual està prohibit a Catalunya d’ençà del 2014. Recorda que en aquell moment va caure a terra per culpa del dolor i que uns quants periodistes el van arrecerar en un portal mentre esperaven una ambulància.

Un mes després de la ferida, Español explica que encara es medica per no tenir dolor ni rodaments de cap. En l’àmbit personal, diu que ara fa un procés d’adaptació. «És tot molt complicat. Ha passat un mes, supoòs que és molt aviat, però no m’hi acabo d’acostumar, a tenir la visió d’un sol ull. La cosa que em sap més greu és que no sóc només jo, que en rep les conseqüències. Tota la gent que m’envolta, començant per la meva família, el meu fill, la meva parella, els meus amics… han estat tots molt preocupats per mi», explica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.