Setmanari d'informació local - 138 anys

Una trentena de municipis de Mallorca executaran projectes de millora turística

15335

La Conselleria de Turisme del Govern ha adjudicat projectes en 34 municipis de Mallorca amb una inversió total de 25 milions d'euros, dins de la convocatòria d'enguany de projectes d'inversió i actuacions per a la millora de les infraestructures turístiques i pel foment de la diversificació i la desestacionalització de l'oferta turística.

La selecció, que té com a destinataris els ajuntaments de l'illa, multiplica gairebé per cinc la quantitat de la darrera convocatòria de 2014, segons ha indicat la Conselleria en una nota de premsa.

En total s'han adjudicat 49 propostes d'actuacions. Dels 34 municipis que han fet propostes, 15 han presentat dos projectes, el màxim previst a la convocatòria. La Junta del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT) ja ha realitzat la baremació dels projectes i aquest dimarts s'ha publicat l'adjudicació en el BOIB.

Els municipis han presentat propostes per incrementar la qualitat de l'oferta turística, potenciar el patrimoni, per rehabilitar edificis i zones d'interès dels visitants, així com fomentar activitats que persegueixin diversificació i desestacionalització de l'oferta turística, com la millora de les infraestructures de rutes cicloturístiques o de la senyalització d'itineraris i punts d'interès. Les inversions del CBAT pretenen donar un impuls especial a l'oferta turística de l'illa fora dels mesos d'estiu.

Els projectes seran cofinançats per fons del Consorci fins a un màxim del 80 per cent de cada projecte, i pels ajuntaments, que contribuiran amb un mínim del 20 per cent de cada projecte. L'import màxim finançat pel Consorci és de 500.000 euros per projecte. Els projectes aprovats en la convocatòria de 2014 estan ja executats o en fase d'execució.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.