Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien que l’aposta de l’APB pels creuers només té en compte «els suposats beneficis econòmics»

15407

Aquesta setmana, l'Autoritat Portuària de les Balears va fer públic un document referit als beneficis econòmics que reporten a les Balears els creuers. Per part del GOB i Amics de la Terra consideren que per proporcionar a la ciutadania una informació que permeti analitzar els beneficis i els inconvenients de la indústria dels creuers és necessari que l'Administració actuï amb honestedat presentant, juntament amb les dades de l’impacte econòmic, les dades sobre l’impacte sobre el medi ambient.

En aquest sentit, «reclamam absoluta transparència, facilitant dades rellevants, com són els mesuraments d'elements contaminants. En principi, l’estiu de 2016 APB i UIB signaren un conveni per establir una xarxa de mesures i analitzar les dades sobre la contaminació química i acústica dels creuers. No és de rebut que la ciutadania no disposi d'aquestes dades des del primer dia en què s'han dut a terme els mesuraments d'una forma senzilla de consultar, accessible, permanent i en temps real», expliquen les entitats.

Per altra banda, també fan referència que ignoram altres qüestions, «com les referides als procediments per gestionar els residus que s'originen en cada un dels vaixells que ens visiten. Parlem d'aigües negres, aigües grises, aigües olioses de sentines així com aigües de llast... Tampoc no sabem res de com es gestionen els residus sòlids, els genèrics i els que presenten toxicitat, com ara productes químics, bateries, tòner de fotocopiadores i impressores material de rellevat fotogràfic, etc. Ens manca també d'informació sobre qüestions relacionades amb els consums d'aigua i electricitat, combustibles...».

Per això, defensen que des d'una administració que vetlla de manera responsable pel benestar de la població no pot «limitar-se a ser un simple espectador d'un negoci d'enorme creixement sense tenir en compte les conseqüències que per a la salut de la ciutadania es deriven del mateix. Referent a això, observem una absoluta passivitat i per part d'aquesta Administració en el que hauria de ser l'assumpció i compliment de la responsabilitat de tenir cura de la salut de la ciutadania que ha triat a aquests gestors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.