Setmanari d'informació local - 138 anys

Recórrer València a través d'un plànol de 1608, el més antic de la ciutat

15449
Plànol d'Antonio Mancelli de l'any 1608, el més antic de la ciutat de València. | Societat Jerònima Galés

La Societat Bibliogràfica Valenciana Jerònima Galés presentarà dilluns que ve, 20 de novembre, la reproducció del conegut com a Plànol de Mancelli, de 1608, «el més antic» de la ciutat de València del que es té coneixement fins avui.

L'entitat, que té entre els seus objectius recuperar joies de la bibliografia, cartografia o imatge gràfica de la Comunitat Valenciana per «treure-les de l'oblit» i fer-les accessibles, ha realitzat un tiratge de 200 exemplars per a socis i institucions valencianes i estatals i aquelles que tinguin interès a disposar d'un exemplar.

La societat destaca que es tracta «del plànol més antic de la ciutat de València del que es té coneixement fins avui i que avança en cent anys al que, fins a finals de 1980 es creia el més antic, el de Tomás Vicente Tosca, datat en 1704».

L'edició d'aquest plànol és la segona d'aquestes característiques que realitza la Jerònima Galés que, en 2014, va editar el plànol anomenat 'Horta i Contribució de la ciutat de València' del jesuïta Francisco Antonio Cassaus (1695).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.