Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Carles Verd, dos anys al capdavant de la FELIB

15457

«Som la tercera administració de les Illes, després del Govern i els consells insulars i hem de reivindicar el nostre paper, la veu dels municipis», assegura Joan Carles Verd, president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears, quan acaben de passar dos anys del seu nomenament. A l’equador de la legislatura, Verd fa un balanç molt positiu de la projecció de la FELIB.

«En primer lloc per les iniciatives pròpies com és la posada en marxa de la central de compres que ja està en fase de licitació», explica sobre un dels grans projectes de la FELIB que permetrà a tots els municipis que s’hi acullin una important reducció del cost energètic.

«També per les negociacions amb el Govern que ens han permès incrementar considerablement una de les partides d’ingressos pels ajuntaments més importants com és el Fons de Cooperació Local», afegeix, referint-se a l’increment de 2 milions d’euros anuals fins arribar el 2020 als 18,5 milions, una xifra que torna a les d’abans de la crisi econòmica.

Joan Carles Verd vol destacar també l‘acció reivindicativa de la FELIB que ha estat en primera línia per defensar els projectes municipals amb el fons de l’Impost Sostenible, un augment en la plantilla de la Policia local i en la millora de les condicions (denunciant que hi ha una manca estimada de 400 agents a les Balears) o amb iniciatives conjuntes amb altres entitats. Bon exemple són les mocions presentades amb el Cercle d’Economia per una millora del sistema de finançament, amb les patronals del comerç contra la venda ambulant il·legal o conjuntament amb Mar Blava contra les prospeccions petrolieres.

Durant aquests dos anys la FELIB ha renovat la seva imatge. Ha signat acords de col·laboració amb el Tribunal Superior de Justícia per la detecció de supòsits de vulnerabilitat en els procediments de desnonament; amb la UIB per la contractació en pràctiques d’alumnes universitaris a les empreses municipals; acords també amb la CESAG per pràctiques dels alumnes de periodisme o per elaboració d’una guia de transparència repartida als municipis per tal de millorar la pàgina web… i s’ha creat l’Aula de regidors, una eina per a la formació continua dels regidors.

Finalment, el president recorda que s’ha fet una funció de difusió entre els ajuntaments d’assumptes de trascendència com són: presentació de Lleis (Mobilitat, d’Activitats, d’Urbanisme…) Actuacions davant la xylella, ajudes per les inundacions, recordatori per la moratòria d’instal·lar clavagueram a urbanitzacions o una jornada sobre les festes a municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.