Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 400 persones opinen sobre el Pla Territorial en el procés participatiu

15511

Unes 380 persones han opinat sobre el Pla Territorial de Mallorca en el procés participatiu obert pel Consell per incorporar propostes a la revisió parcial del document, que s'aprovarà de manera provisional per al pròxim any. Així ho ha anunciat la institució, que ha valorat «l’èxit de participació». Aquest dimecres es durà a terme la darrra sessió del procés de participació, amb un taller sectorial sobre creixement i capacitat de càrrega, si bé l'enquesta digital continuarà en funcionament.

Els passats 7 i 14 de novembre es celebraren els tallers territorials a Inca i Manacor, respectivament, i els dies 8 i 15 de novembre es celebraren els tallers sectorials destinats a les temàtiques de gestió del paisatge i sòl rústic, activitats agràries i patrimoni natural. Els tallers territorials comptaren amb la participació de representants municipals, tècnics i col·lectius professionals. En total, han assistit unes 41 persones (18 participants a Inca i 23 a Manacor).

En els tallers sectorials, destinats a ciutadania i agents locals, han participat particulars i representants d'entitats i associacions interessats en les temàtiques concretes de les trobades, amb l'assistència d'un total de 40 participants, 11 en la sessió de gestió del paisatge i 29 en la de sòl rústic. En els tallers s'explicaven els principals punts del pla territorial actual i es feia un diagnòstic territorial, a més d'exposar l'oportunitat de revisió del Pla i els seus objectius específics així com les fases de tramitació prevista.

Seguidament es realitzaven dinàmiques de participació per recollir l'opinió dels assistents sobre el creixement, els usos del sòl rústic, el paisatge, entre altres qüestions. Per finalitzar el taller, es posen en comú i es debaten les propostes i s'extreuen les principals conclusions. Aquells ciutadans que no han pogut assistir als tallers encara podran participar de manera presencial en l'última sessió, el dimecres 22 en el taller sectorial sobre creixement i capacitat de càrrega del territori. Finalment, a través de l'enquesta digital, oberta a tots els públics, més de 300 ciutadans han opinat sobre el pla territorial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.