Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Agrupació Professional de Bombers de Palma demana aprovar una Llei del Foc

15557

L'Agrupació Professional de Bombers de Palma (APBP) ha reivindicat aquest dimecres la redacció i aprovació d'una Llei del Foc que millori la coordinació entre els cossos de Bombers de les Balears després de l'incendi declarat la passada setmana al polígon industrial de Son Ramonell, en el qual es van veure afectades unes deu naus.

Segons ha indicat l’APBP, les primeres dotacions activades van ser els Bombers de Mallorca (del parc d'Inca), ja que la competència en el municipi de Marratxí és d'aquest servei. Per això, «les primeres unitats van arribar 20 minuts després de la primera telefonada». No obstant això, l'agrupació ha apuntat que el parc de Bombers de Palma de Son Malferit es troba a vuit quilòmetres del lloc de l'incendi, per la qual cosa consideren que «el més lògic hagués estat donar sortida immediatament a Bombers de Palma». Per a l'organització professional l'ocorregut el dissabte «evidencia una descoordinació entre les diferents administracions que va retardar la intervenció dels serveis d'extinció d'incendis».
Segons l’APBP, «el bé de les persones ha de prevaler sobre qualsevol tipus de competències». Per tot això, l'organització professional ha reclamat que amb caràcter d'urgència es redacti Llei del Foc en l'actual legislatura, que «ja porta molts anys de retard i que és vital per millorar la coordinació entre els diferents cossos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.